Di sini anda boleh menemui semua penyelesaian dan trik untuk Crostic Crossword – Teka Teki Jawapan [MS] Seni-Berlaga antara satu dgn lain, tersedia di iPhone, iPad, Android dan pelbagai platform lain. Setiap penyelesaian disertakan dengan soalan asal serta jawapan penuh untuk memudahkan anda melepasi setiap level. Permainan ini dibangunkan oleh Severex.
Sedang mencari semua jawapan untuk Crostic Crossword – Teka Teki Jawapan [MS] Seni-Berlaga antara satu dgn lain? Di bawah ini anda akan menemui setiap pasangan soalan–jawapan untuk membantu anda menamatkan level ini dengan cepat dan meneruskan perjalanan permainan perkataan anda.
![Crostic Crossword - Teka Teki Jawapan [MS] Seni-Berlaga antara satu dgn lain Crostic Crossword - Teka Teki Jawapan [MS] Seni-Berlaga antara satu dgn lain](https://i0.wp.com/static.game-solver.com/wp-content/uploads/games/crostic-crossword-word-puzzles/ms-5-4.webp?w=1200&ssl=1)
Penyelesaian untuk Crostic Crossword – Teka Teki Jawapan [MS] Seni-Berlaga antara satu dgn lain
Kami sentiasa mengemas kini dan menyemak jawapan secara manual untuk memastikan ketepatan yang tinggi. Berikut ialah jawapan terbaik yang ada pada masa ini:
Petunjuk:
Lima karya Pablo Picasso termasuk dalam antara 25 karya seni yang paling mahal di dunia. Picasso bukan sahaja seorang pelukis yang mahir, tetapi juga seorang pemahat, pencetak, seniman seramik, pengukir, dan penulis. Karyanya, yang bermula dengan naturalisme pada masa kanak-kanaknya dan berkembang melalui Kubisme, Surealisme, dan seterusnya, membentuk asas seni moden dan kontemporari selama sepuluh tahun. Karya Picasso terutamanya terdiri daripada potret wanita yang berbeza, seperti Marie-Thérèse Walter, Dora Maar, Françoise Gilot, dan Jacqueline Roque, yang masing-masing mempunyai hubungan yang kompleks dengan pelukis. Antara potret-potret yang paling terkenal dalam sejarah seni ialah yang berkisar antara keseronokan dan kesedihan.
Penyelesaian:
Picasso bukan sahaja seorang pelukis yang mahir
Berlaga antara satu dgn lain
- berjuang
Sangat mengantuk
- ruyup
Talam berkaki dibuat daripada gangsa atau tembaga
- pahar
Membuat pengaduan
- lapor
Dalam keadaan tidak tidur atau sudah bangun
- jaga
Watak wanita tua dalam cerita rakyat
- kebayan
Resin yang dihasilkan oleh pokok
- kemenyan
Loreng harimau belang
- macan
Tongkat berkait utk mengemudikan gajah
- angkusa
Sembahyang dgn mengikut imam
- berimam
Carian Berkaitan
Pengguna juga mencari:
- Crostic Crossword – Teka Teki Jawapan [MS] Seni-Berlaga antara satu dgn lain
- Seni
- Berlaga antara satu dgn lain
